2013 október 30-án, szerdán 17 órától ismét tanulásra, találkozásra, tapasztalatcserére hívunk minden érdeklődőt!

Program:

17-17:45 Kiss Ferenc: "Boldogok a sajtkészítők" - a Kiss Házi Sajtmanufaktúra és a Magyar Sajtkészítők Kézműves Céhének tapasztalatai.

18-19:30 Szabadkai Andrea: Jog a gazdálkodáshoz - hatályos jogszabályok közérthetően összefoglalva, legális kiskapuk feltárásával.

Helyszín: Békéscsaba, Szabó Dezső u. 4., Rózsakert Piac és Kultúrtér emeleti nagyterme

A részvétel ingyenes.

Az Európai Együttműködési Nap keretében valósul meg Békéscsabán, 2013. szeptember 14-én, szombaton a 7. BioRitmus fesztivál, amelyre romániai partnereket is várunk, egy határon átnyúló együttműködési projekt kapcsán. A fesztiválon megismerheti a Körösök vidékét, egy attraktív kiadvány és a vidékről szóló, olvasói fotókiállítás által. A Körösök Völgye (Vaile Crisului) élménymagazin hat lapszáma átfogóan mutatja be ezt a Körösök vidékét. A magazin megjelenését a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatja. A fesztiválon az első négy lapszám lesz elérhető, valamint lehetőség lesz a szerkesztőkkel, a nagyváradi partnerekkel beszélgetni, a magazin elektronikus oldalát megtekinteni.

 269148 505868306108478 197020159 n

Ez a fesztivál az egészséghez és természethez nyúlik vissza, ahol test, lélek, szellem feltöltődik és új energiákat nyer. Itt megtapasztalhatók a régi magyar hagyományok, a kézművesség és az organikus életmód az építkezés, gyermeknevelés, egészség, táplálkozás, játék, tánc, ének által.

A fesztivál előtti pénteki napon, 2013. szeptember 13-án a helyi termékek értékesítési lehetőségeiről szól a Közép-Békési Helyi Termelők Fóruma a Körösösök Völgye látogatóközpont nagytermében. Eközben a gyermekek interaktív öko-program által gazdagíthatják gyakorlati tudásukat. Este meglepetés-program vár minden érdeklődőt. 

A fesztivál második napján, szeptember 14-én a értékes előadások lesznek hallhatók nőknek és férfiaknak, a gyermekek számára mesesátor és szalmabálavár tartogat meglepetésket. A fesztiválon kipróbálhatók lesznek a hagyományos kézművesség különböző ágai, ingyenes egészség-konzultációkon lehet majd részt venni, és valódi ízek kóstolhatók meg. A népi zenészek és táncosok egész nap gondoskodnak a jó hangulatról, hagyományos énekekkel és hangszerelt zenével az esti koncertek jó rezgésekkel töltik fel a látogatókat a zord őszi és tili hónapokra!

Aznap sportolásra is nyílik lehetőség egy biciklitúra keretében a Nagyszalontáról Békéscsabára vezető, újonnan létesült kerékpárúton. A túrát a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület szervezi. A hat számból álló Körösök Völgye élménymagazin és a Nagyszalonta-Békéscsaba közötti kerékpárút a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Program támogatása keretében valósul meg.

2013. szeptember 25-én, szerdán 17 órától ismét tanulásra, találkozásra, tapasztalatcserére hívunk minden érdeklődőt!

A Rózsakert Szabadegyetem második alkalmán vendégünk Puszta Csaba, aki 60 hektáros biokertészet művelése során létrehozta a "Nekem Hiteles Élelmiszer Klub"-ot, ahol nem egy hivatal, hanem a vásárlók tanúsítják a termékeket. Majd felhagyva a nagygazda léttel rájött, hogy nem kell 60 hektár, egy kis tanya is elegendő a boldogsághoz. Létrehozta a 4D SzabadEgyetemet, ahol az örömteli életről és a tudatos társas kapcsolatok működéséről tanítja az embereket. Várunk szeretettel a találkozásra, ahol betekinthetsz egy élő minősítési rendszerbe és megtudhatod miképp működik a 4D KertÉszet!

Helyszín: Rózsakert Piac és Kultúrtér emeleti nagyterme (Békéscsaba, Gyóni Géza u. 4.)

Bővebben: www.4dzona.hu

Minősítés: Nekem Hiteles

A részvétel ingyenes.

További cikkek...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

2

Nekem Hiteles

ÉLELMISZER KLUB

Számít neked, hogy mit raknak be a szádba? »»»» Részletek ITT.

blind-tasting-singles-event

Közösségi Kezdeményezések Támogatása

Az elmúlt években az alábbi kezdeményezések beindulását támogattuk:

Videók

 

 

 

Üzenet

„ Én senkit tanítani nem kévánok, hanem magam tanulni. Azért olvasó barátom, ha tetszik itten valami jónak, olvasd, és a szerint munkálkodjál is Istenünknek s hazánknak és urunknak hasznára és magad becsületire.”
Zrínyi Miklós
Jelenleg 3 vendég olvas minket
Joomla extensions by Siteground Hosting