2013 október 30-án, szerdán 17 órától ismét tanulásra, találkozásra, tapasztalatcserére hívunk minden érdeklődőt!

Program:

17-17:45 Kiss Ferenc: "Boldogok a sajtkészítők" - a Kiss Házi Sajtmanufaktúra és a Magyar Sajtkészítők Kézműves Céhének tapasztalatai.

18-19:30 Szabadkai Andrea: Jog a gazdálkodáshoz - hatályos jogszabályok közérthetően összefoglalva, legális kiskapuk feltárásával.

Helyszín: Békéscsaba, Szabó Dezső u. 4., Rózsakert Piac és Kultúrtér emeleti nagyterme

A részvétel ingyenes.

Az Európai Együttműködési Nap keretében valósul meg Békéscsabán, 2013. szeptember 14-én, szombaton a 7. BioRitmus fesztivál, amelyre romániai partnereket is várunk, egy határon átnyúló együttműködési projekt kapcsán. A fesztiválon megismerheti a Körösök vidékét, egy attraktív kiadvány és a vidékről szóló, olvasói fotókiállítás által. A Körösök Völgye (Vaile Crisului) élménymagazin hat lapszáma átfogóan mutatja be ezt a Körösök vidékét. A magazin megjelenését a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatja. A fesztiválon az első négy lapszám lesz elérhető, valamint lehetőség lesz a szerkesztőkkel, a nagyváradi partnerekkel beszélgetni, a magazin elektronikus oldalát megtekinteni.

 269148 505868306108478 197020159 n

Ez a fesztivál az egészséghez és természethez nyúlik vissza, ahol test, lélek, szellem feltöltődik és új energiákat nyer. Itt megtapasztalhatók a régi magyar hagyományok, a kézművesség és az organikus életmód az építkezés, gyermeknevelés, egészség, táplálkozás, játék, tánc, ének által.

A fesztivál előtti pénteki napon, 2013. szeptember 13-án a helyi termékek értékesítési lehetőségeiről szól a Közép-Békési Helyi Termelők Fóruma a Körösösök Völgye látogatóközpont nagytermében. Eközben a gyermekek interaktív öko-program által gazdagíthatják gyakorlati tudásukat. Este meglepetés-program vár minden érdeklődőt. 

A fesztivál második napján, szeptember 14-én a értékes előadások lesznek hallhatók nőknek és férfiaknak, a gyermekek számára mesesátor és szalmabálavár tartogat meglepetésket. A fesztiválon kipróbálhatók lesznek a hagyományos kézművesség különböző ágai, ingyenes egészség-konzultációkon lehet majd részt venni, és valódi ízek kóstolhatók meg. A népi zenészek és táncosok egész nap gondoskodnak a jó hangulatról, hagyományos énekekkel és hangszerelt zenével az esti koncertek jó rezgésekkel töltik fel a látogatókat a zord őszi és tili hónapokra!

Aznap sportolásra is nyílik lehetőség egy biciklitúra keretében a Nagyszalontáról Békéscsabára vezető, újonnan létesült kerékpárúton. A túrát a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület szervezi. A hat számból álló Körösök Völgye élménymagazin és a Nagyszalonta-Békéscsaba közötti kerékpárút a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Program támogatása keretében valósul meg.

2013. szeptember 25-én, szerdán 17 órától ismét tanulásra, találkozásra, tapasztalatcserére hívunk minden érdeklődőt!

A Rózsakert Szabadegyetem második alkalmán vendégünk Puszta Csaba, aki 60 hektáros biokertészet művelése során létrehozta a "Nekem Hiteles Élelmiszer Klub"-ot, ahol nem egy hivatal, hanem a vásárlók tanúsítják a termékeket. Majd felhagyva a nagygazda léttel rájött, hogy nem kell 60 hektár, egy kis tanya is elegendő a boldogsághoz. Létrehozta a 4D SzabadEgyetemet, ahol az örömteli életről és a tudatos társas kapcsolatok működéséről tanítja az embereket. Várunk szeretettel a találkozásra, ahol betekinthetsz egy élő minősítési rendszerbe és megtudhatod miképp működik a 4D KertÉszet!

Helyszín: Rózsakert Piac és Kultúrtér emeleti nagyterme (Békéscsaba, Gyóni Géza u. 4.)

Bővebben: www.4dzona.hu

Minősítés: Nekem Hiteles

A részvétel ingyenes.

További cikkek...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

2

Nekem Hiteles

ÉLELMISZER KLUB

Számít neked, hogy mit raknak be a szádba? »»»» Részletek ITT.

blind-tasting-singles-event

Közösségi Kezdeményezések Támogatása

Az elmúlt években az alábbi kezdeményezések beindulását támogattuk:

Videók

 

 

 

Üzenet

"Megépíted a kis tavadat, de ha a tavad nem kapcsolódik egy folyóhoz, ami nem kapcsolódik egy óceánhoz, végül ki fog száradni. Az csak egy kis pocsolya. Túl soká éltem ahhoz, hogy boldog legyek egy tóban." 
Yorke, Thom
Jelenleg 3 vendég olvas minket
Joomla extensions by Siteground Hosting