Őszi kaláka Eperjes pusztán

2010.október 22-24.

Itt a lehetőség, hogy megismerjük az alföldi táj őszi arcát, folytassuk a megkezdett munkát a táj gyógyítása és a tájban élő közösségek érdekében. Várunk mindenkit szeretettel!

TERVEZETT MUNKÁK:
Faültetés ökológiai védelemmel (az elkészült terv alapján megkezdjük a facsoportok telepítését, olyan módon, hogy a csemetéket gallyakból font védelemmel vesszük körül.)
Nyáron megkezdett építmények folytatása: pallóút készítés, táblafaragás, táblák kihelyezése

ELŐADÁSOK, BESZÉLGETÉSEK TÉMÁI:
Élőfalu kezdeményezések; az Eperjes pusztai kezdeményezés helyzete, a tervezés, engedélyeztetés, közösségépítés folyamata
A tájban élő közösség; tájmegfigyelés, tájfelmérés, tájgazdálkodás
Eperjes puszta régészeti emlékei az őskortól az Árpád-korig

Lehetőség szerint péntek délelőtt érkezzetek a helyszínre, de ha valaki csak délután tud jönni, az sem gond. A szállás fűtött jurtában lesz, ill. aki magányra vágyik, saját sátrat is hozhat. Melegvizes zuhanyzásra bent a tanyán lesz lehetőség. A batyus ebéd elfogyasztása után terepszemlét tartanunk, bejárjuk a területet, megbeszéljük a munkákat, és munkacsapatokba szerveződünk, megkezdjük a közös munkát. Este szalonnasütés mellett ismerkedés, beszélgetés, dalolászás.

HOZZATOK MAGATOKKAL:
Első napra hideg élelmet (este szalonnasütés, vagy ki mit szeretne sütni a tűzön)
Gumicsizma, esőkabát, munkaruha, munkacipő (zárt), több váltóruha, munkakesztyű
Étkészlet (tányér, evőeszközök, pohár, kulacs)
Szerszámok: metszőolló, ágvágó, kézifűrész, balta (Ha lehet mindenki hozzon legalább valamit ezek közül!)
Táncolásra alkalmas cipő, szoknya, gatya, póló stb.
Élelmiszer kiegészítők (pl. lekvárok, zöldségfélék, gabonák, hüvelyesek, olajos magvak, mák, mazsola stb.) 1-2 kg
Meleg hálózsák, derékalj, párna

UTAZÁS:
  • Javasoljuk az autókba szerveződést (ez sokkal olcsóbb és rugalmasabb). Aki autóval tud jönni és utasokat vállalni, jelentkezzen, hogy a csapatokat idejében össze tudjuk szervezni. Budapestről érdemes a Békéscsaba, Sarkad, Sarkadkeresztúr, Naggyanté útvonalat választani, majd Mezőgyán település előtt kb. 1km-rel az Eperjes puszta táblánál jobbra fordulni a táborhelyhez.
  • A vonattal utazóknak a Budapest Keleti-pályaudvarról 7:13-kor induló Traianus nemzetközi gyorsvonatot javasoljuk, amiről Békéscsabán át kell szállni a Vésztő felé induló személyvonatra, majd Sarkadkeresztúron leszállni, ahová igény szerint autóval megyünk az érkezőkért.

JELENTKEZÉS ITT, a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet email címen, vagy a 20/215-7947- es számon OKTÓBER 19-IG.

KÉRÜNK MINDENKIT JELEZZE HOGYAN UTAZNA, MIKOR ÉRKEZIK, MEDDIG MARAD!

Részvételi díj, az étkezéshez való természetbeni hozzájáruláson kívül nincs.
Kérünk mindenkit, hogy az esetleges szándékváltozásról idejében tájékoztasson bennünket, hogy a várakozási listán szereplő kalákázni vágyókat idejében értesíteni tudjuk!

Szervezők elérhetősége:
Tóth Miklós 06 20 215 7947