Európai Együttműködés a 7. BioRitmus Fesztiválon

Az Európai Együttműködési Nap keretében valósul meg Békéscsabán, 2013. szeptember 14-én, szombaton a 7. BioRitmus fesztivál, amelyre romániai partnereket is várunk, egy határon átnyúló együttműködési projekt kapcsán. A fesztiválon megismerheti a Körösök vidékét, egy attraktív kiadvány és a vidékről szóló, olvasói fotókiállítás által. A Körösök Völgye (Vaile Crisului) élménymagazin hat lapszáma átfogóan mutatja be ezt a Körösök vidékét. A magazin megjelenését a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatja. A fesztiválon az első négy lapszám lesz elérhető, valamint lehetőség lesz a szerkesztőkkel, a nagyváradi partnerekkel beszélgetni, a magazin elektronikus oldalát megtekinteni.

269148 505868306108478 197020159 n

Ez a fesztivál az egészséghez és természethez nyúlik vissza, ahol test, lélek, szellem feltöltődik és új energiákat nyer. Itt megtapasztalhatók a régi magyar hagyományok, a kézművesség és az organikus életmód az építkezés, gyermeknevelés, egészség, táplálkozás, játék, tánc, ének által.

A fesztivál előtti pénteki napon, 2013. szeptember 13-án a helyi termékek értékesítési lehetőségeiről szól a Közép-Békési Helyi Termelők Fóruma a Körösösök Völgye látogatóközpont nagytermében. Eközben a gyermekek interaktív öko-program által gazdagíthatják gyakorlati tudásukat. Este meglepetés-program vár minden érdeklődőt.

A fesztivál második napján, szeptember 14-én a értékes előadások lesznek hallhatók nőknek és férfiaknak, a gyermekek számára mesesátor és szalmabálavár tartogat meglepetésket. A fesztiválon kipróbálhatók lesznek a hagyományos kézművesség különböző ágai, ingyenes egészség-konzultációkon lehet majd részt venni, és valódi ízek kóstolhatók meg. A népi zenészek és táncosok egész nap gondoskodnak a jó hangulatról, hagyományos énekekkel és hangszerelt zenével az esti koncertek jó rezgésekkel töltik fel a látogatókat a zord őszi és tili hónapokra!

Aznap sportolásra is nyílik lehetőség egy biciklitúra keretében a Nagyszalontáról Békéscsabára vezető, újonnan létesült kerékpárúton. A túrát a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület szervezi. A hat számból álló Körösök Völgye élménymagazin és a Nagyszalonta-Békéscsaba közötti kerékpárút a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Program támogatása keretében valósul meg.